Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivet

Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivetBehov for feedback for metodister fra hele kirken verden over.

Oversættelse: Anne Thompson

Contact: Tricia Bruckbauer  tbruckbauer@umcjustice.org

WASHINGTON — En kladde af de reviderede Sociale Principper blev udgivet torsdag efter års sessions med at lytte og skrive. Medlemmer verden over af The United Methodist Church (som Metodistkirken i Danmark er en del af af, red.) opfordres til at give deres besyv med til indholdet i de følgende måneder.

Kladden og muligheden for at indsende feedback er tilgængelige på  www.umcjustice.org/sp2020.

Kladden og efterfølgende materiale er tilgængeligt på engelsk, fransk, portugisisk og swahili.

Generalkonferencen gav i 2012 The General Board of Church and Society (GBCS) til opgave at udføre lytte-sessions over hele verden. Fra disse sessioner med at lytte er GBCS kommet frem til at de sociale principper har behov for at være mere teologisk funderede, mere globalt relevant og mere koncise. Ved generalkonferencen i 2016 blev GBCS yderligere bedt om at bringe en revideret udgave af de sociale principper til generalkonferencen i 2020.

“Den nuværende kladde af de sociale principper er fortsat “work in progress”, udtalte Dr. Randall Miller, næstformand for GBCS og formand for gruppen, der arbejder med de sociale principper. “Ofte er det sådan i vores sammenhæng at der, der udgives offentligt er tæt på en færdig kladde, men i dette tilfælde har GBCS og medlemmerne af skrive-holdet truffet en meget bevidst beslutning om at gøre dette arbejdsmateriale tilgængeligt for kommentarer og forslag på medlemmer af The United Methodist Church fra hele verden. Så vidt som menneskelig muligt, ønsker vi at de nye sociale principper reflekterer diversiteten i vores verdensomspændende kirke.”

“De sociale principper styrer The United Methodist Church’s vidnesbyrd verden over,” sagde pastor Neal Christie, assisterende generalsekretær for uddannelse og ledelsesdannelse i GBCS. “Disse ord reflekterer hvem vi stræber efter at være som et kristens fællesskab, der engageret i realiteterne i vores verden. Jeg håber, denne revisions process giver energi til metodisternes brug af de sociale principper i deres menigheder og fællsskaber.”

De, der læser kladden, vil lægge mærke til to sektioner, som ikke er med: “Menneskets seksualitet” og “Rettigheder for mennesker af alle seksuelle orienteringer og kønsidentiter”. GBCS har besluttet at blive informeret af de beslutninger, der træffes på den ekstraordinære generalkonference med hensyn til indholdet af disse sektioner. Efter den ekstraordinære generalkonference i 2019 vil indhold og sprog blive udviklet i forberedelse til generalkonferencen i 2020.

“Det har været en årelang process, og vi er begejstrede over dette næste skridt,” fortalt pastor Dr. Susan Henry-Crowe, general sekretær for GBCS. “Jeg er taknemmelig over de hundrede af metodister, der har givet tid til dette foretagende i tjeneste for kirken, og opfordrer samtidig alle til at læse kladden og give feedback.”

Muligheden for at kommenterer på kladden løber til slutningen af august. På dette tidspunkt vil et redigeringsteam samle al feedback og redigere dokumentet, så det er klar til at blive præsenteret for the General Board of Church and Society. 

Her finder du mere om de sociale principper og processen

Her kan du læse kladden af de sociale principper og give feedback

Nyheder


The World Methodist Conference

Landsmøde 2021

Landsmøde 2021 for Metodistkirken og MBUF (Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund) afholdes d. 29. april til 2. maj.

Landsmøde 2020

Landsmøde 2020 for Metodistkirken og MBUF (Metodistkirkens Børne-og Ungdomsforbund) afholdes d. 21.-24.maj 2020.

School of Congregational Development 2019

School of Congregational Development 2019 “Called2Change” finder sted i Tallinn d. 19.-22. september 2019.

På listen over forskellige tracks er der indtil videre:

  • Kreativitet/drama/musik
  • Børn og unge
  • Kirkeplantninger og vækst
  • Tjeneste med immigranter og muslimer
  • Åndelig fornyelse af kirken

Hovedtalerne bliver præst Barry Sloan og præst Martin Atkins

Reserver datoerne nu. Mere information kommer snarest.

Følg med i Called2Change på facebook.

Børne- og Betweenlejr 2.-5. juli 2019

Sommerens Børne- og Betweenlejr 2.-5. juli 2019

Med vilje
”Ups – det var ikke med vilje!” Har du nogensinde sagt det? Det har vi vist alle sammen. Vi gør også ting med vilje. Både godt og skidt. På børne- og betweenlejren skal det handle om at elske andre med vilje. Om at vælge at være hjælpsom, kærlig og opmærksom med vilje. Også selvom det kan være svært.

På lejren er der et dagsprogram med morgen- og aftensamlinger, og i løbet af dagen sport og aktiviteter, kiosk og tid til at lege og gå på opdagelse og hygge. 


Velkommen til en fantastisk lejr på børne- og betwenlejren 2019!

Målgruppe
Børn i alle aldre er meget velkomne.

Ramasjangkirke er for 0-ca. 6. årige.
Byens Bedste Børn er for dem, der skal i 0.-3. klasse efter sommerferien.
Betweenlejren er for dem der skal i 4.-7. klasse efter sommerferien.

Børn under 8 år skal komme i følge med en voksen. Det kan være bedstemor, bedstefar eller børnekirke- eller klubleder.Vi er i Holstebro
Vi er på Idrætstefterskolen Lægården, Lægårdvej 72, 7500 Holstebro.


Lægården er Metodistkirkens idrætsefterskole, som ligger lige i udkanten af byen, men tæt på stationen. Skolen rummer et væld af faciliteter ude så vel som inde. 


Overnatning
På lejren sover vi på værelser, hvor der er senge med madrasser, så du skal have lagen, pude og sovepose/dyne med. Der er fælles badeværelser og toiletter på gangene.

Baby Bar
”Baby Baren” er til dem, der står tidligere op end os andre med de allermindste – her er en mikrobølge ovn, el-keddel, kopper og instant kaffe, så både babyer og forældre kan komme godt i gang med morgenen – selvom den begynder tidligere end andet program.

Husk!
Sovepose/dyne, lagen, pude, lommelygte, skiftetøj, sportstøj, tandbørste, badetøj, håndklæde, solcreme, evt. hat, lommepenge, fornuftige sko, regntøj, blyant mm. og sygesikringsbevis og hvis du har en bibel (med navn skrevet i).Pris
650 kr. pr. person (150 kr. 0-3 år) – dog max 2100 kr. pr. familie/husstand.


Rejseudgifter med DSB standard over 300 kr. pr. person bliver refunderet for medlemmer af MBUF.

Betaling sker forud for lejren til MBUF enten på MobilePay 30566 eller konto reg. nr. 1551 konto nr. 4780064949

HUSK at mærke med børne- og navn på deltager.

Tilmelding 
sker ved at udfylde tilmeldingen herunder.

Sidste tilmelding er den 11. juni.

Du er tilmeldt, når vi har modtaget din betaling. (se ovenfor)
Ved spørgsmål om lejren kan du kontakte Line Fredholm Bertelsen på tlf. 3164 5808