Church crawl med KEFAS i London

Church crawl med KEFAS i London



Af Benedicte Rea Kragskov, Katja Bølling, Mie og Thomas Kragskov. Samlet af Anne Thompson

Gospelkoret KEFAS brugte fem dage i påsken i London – med støtte fra bl.a. MBUF var det muligt at stable en tur på benene med seks arrangementer arrangementer og besøg hos to kor i påskedagene.  Derfor sammenligner Katja Bølling også turen med en pub crawl: “London er kendt for sine mange pubber. Men det var nu ikke dem, KEFAS crawlede gennem da vi var på gospeltour til London i påsken. Det var kirker. Og hvilken fantastisk oplevelse! Kendetegnende for alle kirkerne eller trosfællesskaber vi besøgte var, at farvede befolkningsgrupper altid var i stort overtal, samt at glæde, en stærk tro og stor kærlighed til Gud tydeligt udsprang af en fantastisk åben, naturlig og spontan tilbedelse. Ind imellem også en lille smule larmende og kaotisk, i forhold til danske normer… hvor tit oplever vi fx herhjemme, at pastoren pludselig stage-diver ud over den jublende og dansende menighed midt i en intens og medrivende lovsang med fuldt band på?!”

Benedikte Rea Kraskov fortæller om turen: “Vores dygtige arrangør, Helene Bom, havde sammensat et spændende program for dagene. Udover korprøver og koncerter medvirkede vi i fire gudstjenester i forskellige menigheder rundt om i London, og påskens budskab fulgte os på denne måde hele turen. Påsken er en fest, og det kunne mærkes, lige meget hvilken kirke vi var i.”

Et af de kor, som KEFAS besøgte var bla. koret London Community Gospel Choir, som regnes for et af de bedste gospelkor i England, KEFAS besøgte.   Om dette besøg fortæller Benedice: “Det var både spændende og lærerigt at deltage i korprøven, som på flere måder foregik noget anderledes, end vi gør det i Kefas. Det var dog fantastisk at mærke, at vi, trods disse forskelle, alligevel kunne samles om vores fælles sanginteresse og ikke mindst det budskab, gospelmusikken bærer.”

Der var flere højdepunkter  på turen for KEFAS. Mie, der var med KEFAS på tur for første gange fortæller bl.a.: “Om fredagen var vi ekstra spændte for der skulle vi synge til den første gudstjeneste, nogle af de KEFASER som havde været ude at rejse før, fortalte de nye sangere at man godt kunne blive lidt forskrækket eller rørt da en gustjeneste var meget anerledes end hjemme i Danmark, og de sagde også at det var vigtigt at hvis vi havde brug for at snakke om det stod de klar til at lytte, og det var en dejlig førelse at have.”

Den største oplevelse kom med den sidste koncert på turen, hvor KEAFS skulle synge ved ARC A Radical church, fortæller Mie: “Det var simpelthen en kæmpe fest at synge til. Publikummerne dansede og sang med os, det var som at være en popstjerne for en dag, det var så fedt.” Benedikte er enig: ” Den aften kommer mange i KEFAS til at forbinde med denne London-tur!”

“Da vi ankom, var det tydeligt at mærke, at vi var trætte efter de foregående dages program, og nogle var også blevet syge. Alligevel gjorde stemningen fra publikum og gospelmusikkens energigivende natur, at det blev en fest, og man glemte alt om træthed og ondt i halsen. Smile kunne man ikke lade være med, når man stod på scenen og så ud på de glade ansigter, og ligesom man troede, at det ikke kunne blive bedre, opdagede man, at alle på gulvet nu deltog i en dans, som tydeligvis hørte til et stort fællesskab og kultur. Det var et privilegium at blive indbudt til dette fællesskab. Jeg tror, alle gik fra The ARC med stor taknemmelighed, både over den oplevelse, vi lige havde delt, og for hele turen. Vi endte rejsen med et brag, og jeg kunne ikke have ønsket en bedre afslutning på en fantastisk, lærerig og mindeværdig tur med Kefas.”

“Det er ikke let at beskrive for folk, der ikke har haft fornøjelsen af at være på tour med KEFAS før,” slutter Katja af om turen: “Deraf sammenligningen med pup crawl: Vi var en flok på 25 sangere og musikere. Vi bevægede os energisk gennem 1-4 kirkelige eller kormæssige arrangementer med mindst én optræden hvert sted hver dag i 5 dage. Ingen besvimede heldigvis (og vi havde heller ingen slåskampe), men vi havde et par stykker som enten før, under eller efter turen måtte bukke under for sygdom, og som derved havde brug for ekstra omsorg. Vi havde alle sammen tidspunkter undervejs, hvor vi fik brug for et kærligt knus, en god snak om løst og fast, ly under en paraply, et bekræftende smil eller lidt ekstra opmærksomhed (fx en omgang nakkemassage!). Og det blev givet: Vi spiste sammen, sov sammen, sang sammen, talte sammen, lovpriste Gud sammen, pjattede sammen, vandrede sammen, blev trætte sammen, bad sammen og VAR sammen. Ingen blev efterladt.”

Benedicte konkluderer: “Fem dage med Kefas i London går hurtigt, men straks man tænker tilbage, virker det som uger, siden vi tog afsted. De oplevelser og minder, man samler på en sådan tur, svarer nemlig til, hvad man ville opleve over mange måneder under normale omstændigheder!”

Vil du se flere billeder fra turen kan du gøre det på KEFAS’ facebook side:  https://www.facebook.com/KEFASGospelChoir/


Og lidt mere fra festen i ARC A Radical Church, London ?? ✝️ #kefaspåtur #london

Slået op af KEFAS Gospel Choir i 1. april 2018

Nyheder


Gæstedag – søndag på Landsmødet

Søndag – Pinsedag – FESTDAG

EN SÆRLIG DAG: Landsmødet strækker sig over Pinsen og søndag skal vi naturligvis fejre festgudstjeneste, det bliver over middag – Gospelkoret Nardus kommer fra Odense og sørger for et brag af en musikalsk oplevelse, Biskop Christian Alsted vil tale. Efterfølgende kan alle vælge sig ind på en workshop. Dernæst serveres en festmiddag og et aftenprogram. Dette er en oplagt dag at komme som gæst og tage del i det store kirkefællesskab – bemærk der er en særlig søndags-deltagerpris.

Deltager: søndag (frokost/kaffe/middag): 150 kr.

Tilkøb af bus (Odense/Holstebro t/r): 100 kr.

Sommerhøjskole 2024

Velkommen med på årets sommerhøjskole – på Solborgen i Vig. Med fokus på fælles- skab, håb og glæde byder vi velkommen til en uge med oplevelser i form af gudstjeneste, foredrag og bibeltimer, kreative værksteder, udflugt, sport og strandture ledsaget af god mad, fest og naturens smukke omgivelser.

Programmet tager deltagerne vidt omkring – denne sommer med besøg af teolog, kunsthistoriker og salmedigter Lisbeth Smedgaard Andersen. Efterskolelærer Carsten Morsbøl tager os med til Afrika. Og bringer os ind i Højskolesang- bogens univers. Musikken er også afsæt i et foredrag af Biskop Christian Alsted om rockens profeter. Bent Fredsby vil åbne en gammel papkasse og fortælle om det spændende historiske indhold. Ole Birch spørger om præsten har noget at sige idag? Og udflugten går til oplevelsescenter Nyvang i Holbæk.

Tag chancen og kom med for første gang eller lad det blive et gensyn med sommer- højskolen – velkommen!


Dagsprogram

07.15 Morgenvandring
08.00 Flaghejsning & morgenbøn 08.05 Morgenmad
09.00 Bibeltime
10.00 Formiddagskaffe
10.30 Værksteder
12.00 Frokost
15.00 Eftermiddagskaffe
15.30 Program
18.00 Middag
19.30 Program
21.00 Aftenkaffe
21.30 Andagt

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Søndag d. 28. juli til lørdag d. 3. august 2024

Tilmelding: Ingelise Beck, Stentofterne 36, 7600 Struer Telefon: 2236 2633, e-mail: inge-lise@beckerne.dk

Pris: 3200 kr.

Der tilbydes overnatning på enkeltværelser for singler og på dobbeltværelser for par. Sengelinned samt håndklæder er indregnet i prisen.
Ved tilmelding – oplys særlige hensyn til det kulinariske.

Betaling: Senest d. 1. juni 2024 til Konto i Vestjysk Bank reg.: 9551 – 65 81451375

Solborgen, Strandgårdsleddet 2, Hønsinge Lyng, 4560 Vig