Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivet

Behov for feedback for metodister fra hele kirken verden over.

Oversættelse: Anne Thompson

Contact: Tricia Bruckbauer  tbruckbauer@umcjustice.org

WASHINGTON — En kladde af de reviderede Sociale Principper blev udgivet torsdag efter års sessions med at lytte og skrive. Medlemmer verden over af The United Methodist Church (som Metodistkirken i Danmark er en del af af, red.) opfordres til at give deres besyv med til indholdet i de følgende måneder.

Kladden og muligheden for at indsende feedback er tilgængelige på  www.umcjustice.org/sp2020.

Kladden og efterfølgende materiale er tilgængeligt på engelsk, fransk, portugisisk og swahili.

Generalkonferencen gav i 2012 The General Board of Church and Society (GBCS) til opgave at udføre lytte-sessions over hele verden. Fra disse sessioner med at lytte er GBCS kommet frem til at de sociale principper har behov for at være mere teologisk funderede, mere globalt relevant og mere koncise. Ved generalkonferencen i 2016 blev GBCS yderligere bedt om at bringe en revideret udgave af de sociale principper til generalkonferencen i 2020.

“Den nuværende kladde af de sociale principper er fortsat “work in progress”, udtalte Dr. Randall Miller, næstformand for GBCS og formand for gruppen, der arbejder med de sociale principper. “Ofte er det sådan i vores sammenhæng at der, der udgives offentligt er tæt på en færdig kladde, men i dette tilfælde har GBCS og medlemmerne af skrive-holdet truffet en meget bevidst beslutning om at gøre dette arbejdsmateriale tilgængeligt for kommentarer og forslag på medlemmer af The United Methodist Church fra hele verden. Så vidt som menneskelig muligt, ønsker vi at de nye sociale principper reflekterer diversiteten i vores verdensomspændende kirke.”

“De sociale principper styrer The United Methodist Church’s vidnesbyrd verden over,” sagde pastor Neal Christie, assisterende generalsekretær for uddannelse og ledelsesdannelse i GBCS. “Disse ord reflekterer hvem vi stræber efter at være som et kristens fællesskab, der engageret i realiteterne i vores verden. Jeg håber, denne revisions process giver energi til metodisternes brug af de sociale principper i deres menigheder og fællsskaber.”

De, der læser kladden, vil lægge mærke til to sektioner, som ikke er med: “Menneskets seksualitet” og “Rettigheder for mennesker af alle seksuelle orienteringer og kønsidentiter”. GBCS har besluttet at blive informeret af de beslutninger, der træffes på den ekstraordinære generalkonference med hensyn til indholdet af disse sektioner. Efter den ekstraordinære generalkonference i 2019 vil indhold og sprog blive udviklet i forberedelse til generalkonferencen i 2020.

“Det har været en årelang process, og vi er begejstrede over dette næste skridt,” fortalt pastor Dr. Susan Henry-Crowe, general sekretær for GBCS. “Jeg er taknemmelig over de hundrede af metodister, der har givet tid til dette foretagende i tjeneste for kirken, og opfordrer samtidig alle til at læse kladden og give feedback.”

Muligheden for at kommenterer på kladden løber til slutningen af august. På dette tidspunkt vil et redigeringsteam samle al feedback og redigere dokumentet, så det er klar til at blive præsenteret for the General Board of Church and Society.

Her finder du mere om de sociale principper og processen

Her kan du læse kladden af de sociale principper og give feedback

The World Methodist Conference

Landsmøde 2021

Landsmøde 2021 for Metodistkirken og MBUF (Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund) afholdes d. 29. april til 2. maj.

Centralkonferencen 2021

Old Scout weekend

En lille flok “gamle” spejdere savner at mødes med andre gamle spejdere på spejderweekend, og de vil prøve at vække en tradition til live igen.

Der er booket en hytte på Nordfyn fra den 4. – 6. september 2020. Programmet er endnu ikke fastlagt, men det bliver helt sikkert med løb, mad på bål og natgang, mulighed for at sove i telt, og hvad der ellers hører med.

Der kommer en brochure ud i byerne/kirkerne i begyndelsen af det nye år.

MS støtter op om dette initiativ.

Sommerhøjskole 2020

Sommerhøjeskole 2020
Adresse: Strandgårdsleddet 2, Hønsinge Lyng.
Husk at reservere uge 32 og oplev:
Livsglæde og kristent fællesskab

Vi ved allerede nu, hvor udvalget er gået i gang med forberedelserne at:
Tidspunkt:lørdag 1. august til lørdag 8. august 2020
Daglige bibeltimer med dr.theol Jørgen Thaarup
Spændende foredrag eftermiddage og aften.
Udflugttirsdag eftermiddag
Solnedgangstur onsdag aften.
Værkstedermed kunsthåndværk hver formiddag.
Sportsaktiviteter:Krolf, Pentaque, Vikingespil.
Lækker madfra køkkenchef Ellen Pedersen.
Pris: 3000 krincl. Fuld pension sengelinned håndklæder og udflugt.
Første måltid lørdag 1. aften. Sidste måltid lørdag 8. morgen.

Hvis du har været med indenfor de sidste år får du tilsendtprogramfolder ca. 1 marts.
Send din adresse til sommerhojskole@metodistkirken.dkhvis du gerne vil have folderen tilsendt.

Tilmelding til: ovenstående email eller ring til Ditte Marqversen tlf: 86272073/23301531.
Udvalget ledes af: Gurli Brinch tlf:28870622 Højsk. Konto: reg: 9551 konto: 6581451375