Verdens jamboree

Nikoline og Freja er med på verdens største spejderlejr i USA

Der venter to 15-årige strandbyspejdere noget af et eventyr i sommerferien. De tager nemlig af sted på verdens største spejderlejr, der foregår i West Virginia i USA.

To af de lokale spejdere fra Strandbyspejderne er med, når 50.000 unge spejdere mødes på verdens største spejderlejr i USA. Lejren hedder ’World Scout Jamboree’ og er for unge spejdere fra hele verden. I alt forventes det, at der deltager spejdere fra 152 forskellige lande lige fra Bhutan til Peru. En World Scout Jamboree afholdes nemlig kun hvert fjerde år, og er alene for 14-18-årige spejdere. Derfor kan man kun deltage som tropspejder én gang i sit liv.

”Vi glæder mig virkelig til at opleve suset af et stærkt internationalt fællesskab af unge, møde nye venner fra hele verden og blive klogere på, hvordan verden ser ud, hvis man fx er spejder fra Asien eller Sydamerika. Og så glæder vi os selvfølgelig til at blive udfordret med nogle vilde spejderaktiviteter”, siger Nikoline og Freja.

Lejren omfatter et område på over 40 km2 og ligger i et gammelt minedistrikt, der er blevet lavet om til et slaraffenland for spejdere. Her kan man bl.a. prøve kræfter med whitewater rafting, kajaksejlads, mountainbiking, klatring og bueskydning. Eller man kan tage springet på verdens længste svævebanetur, der sammenlagt strækker sig hele 8,7 kilometer hen over lejrområdet.

Indkvarteringen bliver dog lidt anderledes, end Nikoline og Freja er vant til fra danske spejderlejre, hvor spejderne selv står for alt. ”På lejren er teltene sat op på forhånd. Og man sover på feltsenge frem for liggeunderlag. Så det bliver noget anderledes, end det vi er vant til som spejdere i Danmark, hvor vi har et større fokus på det primitive lejrliv som rammen om vores aktiviteter end i USA,”, siger Nikoline og Freja.

Nikoline og Freja og de 625 andre danske spejdere skal dog også opleve mere af USA end lejrlivet. Derfor skal deltagerne inden selve lejren på en kortere rundrejse i enten Washington D.C., New York eller Charlotte.

Det er spejdere fra Mexico, USA og Canada, der i fællesskab står for at afholde lejren. En World Scout Jamboree afholdes hvert fjerde år og forskellige steder i verden. Næste World Scout Jamboree finder sted i Sydkorea i 2023.

MERE INFO:

  • Nikoline Thøgersen og Freja Aaen ar været spejder hos Strandbyspejderne gennem ni år. Strandbyspejderne en spejdergruppe under Metodistkirkens Spejderkorps og holder til ved indkørslen til Strandby, hvor gruppen har sin egen bålhytte og friluftsområde Man kan starte som spejder som 3-årig som familiespejder. Læs mere på strandbyspejder.dk

  • World Scout Jamboree finder sted i West Virginia i USA fra d. 22. juli til d. 2. august 2019. Lejren afholdes på The Summit Bechtel Reserve, der ejes af det amerikanske spejderkorps, Boy Scouts of America.

Mere indhold