Èn bøn for kirken verden over på søndag

På søndag forenes menigheder i United Methodist Church (UMC) sig i bøn for den ekstraordinære Generalkonference, som afholdes fra lørdag d. 23. til tirsdag d. 26. februar i St. Louis, Missouri, USA. 

På grund af tidsforskellen mellem St. Louis og Danmark vil formiddagsgudstjenesterne være afholdt inden dagsordenen går i gang på konferencen, og danske metodister har dermed mulighed for at bede om velsignelse over dagens arbejde for delegaterne, der på dette tidspunkt endnu vil sove forud for dagens arbejde.

Generalkonferenens egentlige arbejde begynder først søndag, da lørdag er afsat til bøn, reflektion og gudstjeneste.

Biskop Christian Alsted beder Metodistkirken i Danmark om at omslutte delegaterne med forbøn med navns nævnelse, ligesom han beder om forbøn for ham selv. 

Delegater fra Norden og Baltikum er Taavi Hollman, Tarmo Lilleoja, Leif-Göte Björklund, Andreas Elfving, Susanne Thaarup, Jørgen Thaarup, Veli Loponen, Kreetta Heiskari,  Frøydis Grinna and Audun Westad.

Herunder er den bøn, som er sendt til menigheder verden over til at blive bedt eller brugt som udgangspunkt for forbøn på søndag: 

Nådige og kærlige Gud, der leder, lærer og vejleder.
Du, der giver barmhjertighed, nåde og frelse, vær med os nu.

Vi søger Dit nærvær med stor ildhu i vanskelige tider og omstændigheder, og vi stoler på, at Du bevæger Dig i og omkring vore liv.

Vi, der er en del af Dit Legeme, Kirken, går ind til dagene og ugerne foran os og for at forsøge at finde hvad Din dybeste længsel er for os i The United Methodist Church.

Giv os mod, når vi fortsætte med at udleve og svare på Din invitation til at være Dine hænder, fødder og stemme.

Vi beder for et friskt pust af Din Ånd og om vejledning for os som individder, for de trofaste menigheder og for det globale samfund af United Methodists.

Vi beder for Din visdom og Dit nærvær for de af os, der er blevet kaldet til at tjene som delegater på den ekstraordinære Generalkonference, som samles i dag.

Giv dem klarhed og en lydhør ånd, som de forsøger at høre Dig i deres midte. 

Åbenbar Din dybe længsel for vores fremtid som kirke for dem.

Giv dem og os troen til at lægge vore personlige ønsker og behov til side, så vi helt og fuldt kan være nærværende for Dig, sidde med Dig i ærefrygt og forundring, og lytte inderligt for den lille, stille stemme som kalder på os, trøster os og inviterer os til det sted, hvor vi fuldstændigt kan leve livet i Guds rige, sådan som Du ønsker for os.

Vi lægger alt dette foran Dig som den dybeste længsel i vores hjerte og vores ind i Jesus Kristi navn. Amen.

Mere indhold

Påskens program 2021