LPK 2018 – Den Sorte Kutter

Skrevet af Kirsten Nørgaard, lejrchef for LPK 2018.

Det var fredag aften, og de første patruljer fra både Strandby, Aarhus, Bornholm og København var begyndt at tjekke ind på kroen Den Sorte Kutter. Bag receptionsdisken sad kro-mutter Gertrud Strahm, som ved sin side havde overtjener Lemmuks og sin niece, stuepigen Marie Musel. Skrappe Gertrud fik indlogeret patruljerne, og spejderne gik i gang med at slå telte op.

Kroens folk havde glædet sig meget til denne pinse-weekend, da der om lørdagen skulle være bryllup mellem Spejderlæge Hubert Buhl og Gertrud Strahm. De havde især glædet sig til søndag, hvor de sammen med spejderne skulle fejre overlæge Hubert Buhls 100 års spejderjubilæum. Men denne fredag aften tog en skræmmende drejning. For Gertrud blev fundet myrdet; forgiftet og stukket med en kniv. Spejderne blev bedt om hjælp til at løse denne mordgåde af de to politibetjente Bjørn og Bjørn, da resten af Frederikshavns politi var gået på pinseferie. Det skulle vise sig ikke at være den nemmeste opgave, da kroens kok Åge Blom manglede sin rottegift, Lemmuks havde mistet sin kniv, Hubert Buhl var ulykkelig og Marie Musel var den eneste arving til kroen. Mange spor var lagt ud, men hvem havde i sidste ende slået den skrappe, men stakkels Gertrud ihjel?

Imens mordgåden stod på, blev patruljerne testet i alt fra spejderfærdigheder, knaldperler og godt humør til fællesskab. Der blev pioneret flotte lejrpladser, kokkereret mad over bål og sunget med på hele spejdersangbogen. Det var nogle intense dage på skønne Farmen i Strandby, hvor der om søndagen blev holdt gudstjeneste i det fri med hele Strandbys menighed.

Søndag aften skulle Gallamiddagen i gang og trods mordet på Gertrud, skulle Hubert fejres. Og det blev han i den grad. Med et langbord midt imellem spejdernes lejrpladser havde spejderne kokkereret Huberts livretter og fundet på indslag lige i hans ånd.

Ingen landspatruljekonkurrence uden en vinderpatrulje. Vi sad alle samlet ved det sidste lejrbål på dette års LPK, og hver patrulje skulle gætte på, hvem den sande morder af Gertrud Strahm havde været: Marie Musel, Lemmuks, Åge Blom eller Hubert Buhl? Den kvikke vinderpatrulje gættede da også hele mordforløbet, for det var selvfølgelig den “uskyldige” Marie Musel – eneste arving til kroen – som ikke ville dele noget som helst med Hubert Buhl eller sin tante Gertrud Strahm. Ak og ve.

Alle syv patruljer har været utrolig seje, snu, dygtige, haft højt humør og holdt fast om et stærkt fællesskab, som er grundkernen i det at være spejder. Derfor har det også været en fuldstændig fantastisk oplevelse at få lov til at være lejrchef for en lejr som denne.

Et kæmpe tilllykke og tjikkerlikker til 1. pladsen, som gik til Pumaerne fra Strandby. Også et stort tillykke til 2. pladsen, som gik til Spætterne fra Strandby og til 3. pladsen som blev snuppet af Mariehønserne fra København. Godt kæmpet!

Mere indhold