8 kvindelige præster

Med udnævnelsen af fire nye lokalpastorer ved Landsmødet 2018, hvoraf de tre var kvinder, er 1/3 af Metodistkirkens præster i Danmark nu kvinder. 

I en dansk sammenhæng kan det synes naturligt eller måske ligegyldigt, men det er ikke desto mindre historisk, da så stor en del af præsteskaren aldrig før har bestået af kvinder. Derudover er det på verdensplan også en fin ting, da der fortsat findes steder – også indenfor Metodistkirken – hvor det kan være svært at være kvinde i ledelse uanset om det er som ordineret eller ej. 

Dermed er billedet af de 8 kvindelige præster udtryk ikke blot for glæde over ny udnævnelser i Danmark men måske også et lille håb til kvinder andre steder om, at det kan lade sig at gøre at tjene Gud også at blive præst.

Mere indhold

Pastor Finn Uth 70 år

Årbogen er klar!