I sommeren 2017 tog 8 volontører i alderen 21-30 år afsted imod Honduras for at besøge børnehjemmet Renacér. De blev ledet af Nanna Andreasen, Daniel Steinvig og Monique Geslin.

Temaet for turen var: ”Medborgerskab- lokalt og globalt”

De 8 startede turen i hovedstaden Tegucigalpa, hvor de blev sat ind i Honduras’ politiske, sociale og politiske forhold. Her var gruppen i 3 dage.

For at forstå den honduranske kultur så godt som muligt, besøgte gruppen en række organisationer i hovedstaden:

  • Coiproden, der beskæftiger sig med børns vilkår.
  • ASJ, som er advokater, der arbejder med at forbedre menneskerettighederne.
  • Viva Deportiva, der søger at fremme børns vilkår gennem sportsaktiviteter efter skoletid.
  • Transparency Project, som er et anti-korruptionsprojekt for unge.
  • Manos Extendidos: Gadepræsten Alvin, der arbejder for at fremme unges vilkår ved bl.a. at uddele mad til folk, der lever på gaden, og ugentligt besøge ungdomsfængsler med proviant

Herudover besøgte gruppen også slumområdet i Nueva Suyapa, der er en af Tegucigalpas fattigste bydele. Derudover var der tid til at besøge  det lokale madmarked, centrum, kirker og deltage i gudstjenester, at den lokale ferieby, smage dem lokale mad, og lære om normer i Honduras.

Det meste af gruppens tid gik dog på børnehjemmet Renacér. Gruppen havde hjemmefra indsamlet kr. 110.000, med bl.a. hjælp af MBUFs offergave, som skulle bruges på børnehjemmet Renacér. 

Pengene gik til:

  • Aktiviteter med børnene: Bl.a. en weekendtur med de ældste børn til feriebyen Valle de Angeles, en glidebane, en såkaldt danskerdag med dansk mad og aktiviteter, olympiade og meget mere.
  • En stor del af pengene gik til at renovere et af børnehjemmets huse, Casa Moises, med. Casa Moises er huset, hvor børnehjemmets yngste piger bor. Renoveringen gik bl.a. ud på at udbygge huset med 8m2, så alle piger og deres tilknyttede voksne kunne være i huset og spise på én gang.
  • Resten af pengene er gået til den almindelige drift af børnehjemmet.

Mere om Honduras

Turen til Honduras