Hvad er advent? Tanker fra hele landet

Hvad er advent i grunden? Udover at være de 4 uger op til jul, som mange ikke skænker andre tanker, end at der skal tændes endnu et lys i adventskransen, så er svaret ganske forskelligt alt efter, hvem du spørger.

Egentlig er advent ikke en nedtælling til julen eller Jesu fødsel. Det er ikke Jesusbarnet, vi forbereder os på i advent,  men på Kristus kongen. Advent handler traditionelt om de sidste tider; om jordens undergang, verdensdom og Jesu genkomst. Dystre og tunge temaer. Men også vigtige, fordi de taler om nyt liv, retfærdighed, fred og at mennesker igen skal kunne leve frit og sundt i en ny verden  – sammen med Gud. Så det er fremfor alt håbet og troen på en bedre fremtid, der skinner igennem i advents tiden for kristne.

Men hvad har det med livet at gøre i 2018? Hvordan forstår vi, at vores liv skal ses i lyset af alt det? Hvor er håbet henne for mennesker i dag? Hvad betyder det for måden du lever dit liv på, at fremtiden kommer med håb uanset hvor dyster den kan se ud i lyset af avisernes overskrifter eller facebooks kradse kommentarer? Hvordan forbereder vi os som kristne anno 2018 på at kunne tage imod Jesus – både ansigt til ansigt og i vores indre dag efter dag?

Dét giver vi plads til at reflektere på metodistkirken.dk i adventstiden 2018. Lægprædikanter fra hele Danmark giver deres bud gennem ord, lyd og billeder på, hvad advent har at byde på. Du kan godt glæde dig til at følge med!

Den første adventstanke kommer 1. søndag i advent.

Mere indhold

Nye ledere i MBUF