Spejder på skoleskemaet

Skrevet af Louise Aaen

Strandbyspejderne tilbød i samarbejde med Strandby Skole to sjove og lærerige efterårsdage på spejdercenteret Farmen for 3. og 4. årgang. Frivillige spejderledere stod klar til at tage imod en masse glade børn og give dem en anderledes skoledag ude i fri luft.

Spejderaktiviteten ”Fra jord til bord” gik ud på at udforske, hvordan den mad, vi spiser, bliver til. Vi fandt æg hos hønen, kværnede korn til mel, og smør af fløde. Vi hakkede kød fra koen, plukkede frugt af træerne til abemad og æblemost. Det hele blev forvandlet til et eventyrligt måltid bestående af en spejdertoast med brød, bøf og spejlæg, snobrød og en masse ketchup.

Foruden praktisk matematik var læringsmålet: Klar dig selv. Der kom ingen voksne og overtog opgaven, heller ikke opvasken bagefter. Til gengæld var der god tid til at finde ud af at løse opgaven selv og få succes med noget, som man hverken har prøvet før eller smagt på før. Spejdermetoden har altid været learning by doing og der er masser af udfordringer både fysisk, socialt og mentalt, når man er ude og prøve kræfter med naturen.

Der var også tid til leg og til at finde frøer og fasanæg i krattet. Alt i alt nogle rigtige gode dage.

Børn og unge i alle aldre er velkomne hos strandbyspejderne hver anden lørdag i lige uger kl. 10-13 på Spejdercentret Farmen, Strandbyvej 91-95. Tag tøj på efter vejret.