headerphoto

Landsmøde 2017

I Metodistkirken og i Metodistkirkens Børne- og UngdomsForbund (MBUF) afholdes årligt en fælles generalforsamling, kaldet Landsmøde. Her ser vi tilbage på det forgangne år; nye idéer og tiltag kommer på bordet, og ikke mindst er der beslutninger og valg på dagsordenen. 

 

Metodistkirkens Landsmøde 2017 blev afholdt i Store Bededagsferien d. 11. - 14. maj i Jerusalemskirken, København.

Årskonferencen og MBUF’s delegeretmøde samledes til inspirerende dage om udfordringen at være kirke med hjerte, hoved og hænder. 

Landsmødet gennemgik en række indberetninger med status over året, der er gået men også med forslag og fingerpeg om, hvilken retning arbejdet skal tage videre frem. Indberetningerne er vigtige arbejdsredskaber for dem, der bliver valgt ind i råd, arbejdsgrene og komiteer - men de er også gode at indblik i, hvis du er en del af Metodistkirken på den ene eller den anden måde. Du kan bruge indberetningerne til at blive klogere på den organisation, du er en del af og du kan bruge dem til at finde ud af, hvordan du kan være med til at gøre en forskel. 

Du finder et overblik over de største indberetninger her. Du finder alle indberetninger, regnskaber og budgetter her.

Nyt fra Landsmødet 2017

På Landsmødet 2017 foretages en række valg og udnævnelser til tillidsposter, råd og komiteer. Her kan du se resultatet af nogle af dem. For første gang i mange år er der valgt en konferencelægleder. Her kan du lære mere om konferencelæglederens opgave og ikke mindst læse interviewet med Bettina Pedersen, som er blevet valgt til posten.

Du kan også læse en tak fra biskop Christian Alsted til Keld Munk for hans tjeneste som distriktsforstander i 8 år. 

Her er også et uddrag af den præsentation af Thomas Risager som ny distriktsforstander som biskop Christian Alsted gav ved højtidssessionen søndag formiddag.

Under Landsmødet indsamles MBUFs offergave og kollekt til Metodistkirken i Danmark. Læs mere her.

Dans med mazariner

Cecilia Bræstrup var træt men glad, da dette billede blev taget halvvejs gennem Landsmødet 2017. Foto: Anne Thompson.

Afholdelsen af at Landsmøde kræver en masse folk i kulisserne - der skal mange hænder til, for at alting fungerer. Tak til alle, der hjalp til undervejs på Landsmødet 2017 i Jerusalemskirken!

 

Jeg møder hende, da jeg går ud i køkkenet for at fylde min vandflaske op. 

 

 

“Tak for mad”, siger jeg. “Det var da så lidt,” siger hun, som om det er naturligt at bruge sin Store Bededagsferie på at stå for køkkenet til Metodistkirkens Landsmøde. Hun fortsætter: “Det er nogle lange dage. Men det giver sådan en god fornemmelse i kroppen.” 

 

Min nysgerrighed er vakt. “Så hvorfor giver det mening for dig at gøre det her for os?”

 

“Fordi. Alle uanset stilling i samfundet skulle lave mindst 24 timers frivilligt arbejde om året.” Det kommer med styrke og selvfølgelighed. Hun hedder Cecilia Bræstrup og er smilende omend træt her midtvejs på Landsmødet 2017, hvor hun allerede har været i køkkenet mange timer.

 

“Helt ærligt, så er det bedste, når alle jer andre er oppe og ordne jeres ting, og jeg så er hernede helt alene og kan skrue op for radioen. Så danser jeg mig igennem en mazarinkage." Jeg kan se det for mig. 

 

Med et glimt i øjet afslutter Cecilia: "Og så er det fede at vide, at når den mazarinkage så bliver spist senere, så smager den endnu bedre, fordi jeg dansede mens den blev lavet!” 

 

 

Tak for god mad og forplejning på Landsmødet 2017!

Materiale til Landsmødet 2017

Her kan du downloade håndbogen med program, indberetninger, regnskaber og oversigt over diverse valg til Landsmødet 2017: 

Landsmødehåndbog 2017

MBUF oversigt over lokalforeninger 2016

MBUF statistik 2016

MBUF regnskab 2016

Indberetning samt regnskab fra MSA (Metodistkirkens Sociale Arbejde)

Indberetning fra Det Danske Bibelselskabet

Rapport fra Generalkonferencen

Rapport fra Centralkonferencen

 

 

Vedtægter

Se siden med vedtægter for MBUF og Årskonferencens bestyrelser og udvalg her.
 

Andet materiale fra tidligere år

Klik her.