#WeMadeEasterGreatAgain

Påskelejren i år har været noget helt specielt. Jeg synes, at vores ledere har været utrolige gode til at planlægge et fedt program, hvor vi har lært en hel masse, men også et program med masser af stof til eftertanke.

Følelsen af at være en del af lejren er helt utrolig god. Det er noget, som jeg ikke synes, skal gå glip af. Der er plads til at være sig selv lige meget hvem man er.

Jeg synes, at det er utroligt smukt, at selvom vi er vidt forskellige, så kan vi alle samles om én ting: vores tro. #WeMadeEasterGreatAgain

Christian Madsen

Make Easter Great Again - Påskelejr 2017

Under temaet “Make Easter Great Again” afholdt Metodistkirkens Unge (MU) Påskelejr. Temaet var en tydelig reference til Trumps slogan fra valgkampen i USA, og politik var da også det, der blev arbejdet med i påskeberetningen lejren igennem tilsat en masse spas og andagt.

Præst Jørgen Thaarup var på besøg på lejren for at undervise om Jesu henrettelse som en en politisk handling, det vil sige om om jødernes position i det romerske rige på Jesu tid. Han fortalte om jødernes Messias-skikkelse, og hvordan Jesus ikke levede op til de forventninger jøderne havde til ham.

Biskop Christian Alsted var også på besøg, og han fortalte om metodistkirken som politisk kirke, og hvordan Jesus gik forrest som en politisk leder: Messias.

Derudover modtog de unge undervisning i retorik og lærte at afholde den politiske tale.

Lejren sluttede af med et politisk rollespil, hvor ypperstepræsterne, romerne, det jødiske folk og disciplene argumenterede mod hinanden, lavede valgplakater, slogans mm. for at føre valgkamp med det formal at afgøre, hvor vidt Jesus skulle henrettes eller hvad.

På påskeværksted kom de unge tilbage til påskens rødder med at puste æg, så karse, klippe gækkebreve og på æggejagt udenfor. Der blev spillet politisk stratego, hvor Trump var det højeste kort, der kun blev slået af Obama; hvor bomben var en shitstorm, der kun kunne afmonteres af en spindoktor og så videre. Langt ude og virkelig sjovt.

Gennem hele lejren var der naturligvis også tid til en masse kirke-tid sammen: Hver dag hørte de unge en påskepodcast som forklarede påskens dage, ligesom der var andagt hver aften. Efter andagten er det en tradition at afholde en stillestund, der er tid til reflektion efter andagten med stille kristen musik, lystænding og forbøn.

Maria Thaarup Antorini, der er kandidat til præstetjenesten, var med på hele påskelejren. Hun fortæller, at de unge er særligt glade for stillestunden og benytter sig af den. “Vi gør det på den måde, at vi sætter musikken på og har forskellige tilbud som lystænding, forbøn, bønnestationer mm. Alle får at vide, at man kan gå, når man vil, og at alt vi har stillet frem er et tilbud. Så åbner vi døren, så kan folk gå, når de vil. Dem der bliver der i længst tid er der i over en time.”

Skærtorsdag havde de unge fodvask og fejrede kærlighedsmåltid sammen, Langfredag slukkede de lysene sammen. Påskenat holdt de unge midnatsgudstjeneste med lystænding, salvning og så sang velsignelsen sammen.

Maria Thaarup Antorini siger: “Vi synger en masse lovsange sammen, og de unge efterspørger mere. De er generelt åndeligt sultne og lederne vokser med den opgave det er at være åndelige ledere.”