headerphoto

Tak til distriktsforstander Keld Munk

Tak til Keld Munk for 8 år i tjenesten som distriktsforstander. Foto: Anne Thompson.

Ved højtidssessionen søndag formiddag sagde årskonferencen tak til pastor Keld Munk for hans tid som distriktsforstander. 

Biskop Christian Alsted takkede med ordene: 

 

“Jesus sagde: “Den der vil være størst i blandt jer skal være alles tjener.” 

 

Keld, med hele din attitude, med det du gør og siger og med din personlighed som præst udtrykker du det tjenende lederskab. 

 

Du viser på så mange måder dit ønske om at tjene kirken, menighederne og ikke mindst dine kolleger. Når vi har talt om, at du skulle slutte som distriktsforstander, er en af de ting du nævner, at du vil savne, den nære kontakt med kollegerne. Det er klart at den kan man fortsat have, men det er anderledes som distriktsforstander. Den måde du har vist omsorg for dine kolleger og menighederne på er forbilledlig. 

 

Vi har delt rigtig mange ting i kabinettet i de sidste 8 år. Og før det også som distriktsforstandere sammen. Derfor var det også en særlig stor glæde for mig at have dig med ikke bare i kabinettet i Danmark, men også area kabinettet. Du har indgået i det kollegiale fællesskab med din visdom og erfaring. 

Keld, du  er et af de mennesker, der tænker før du taler. Når du så taler, er det du siger gennemtænkt, og der er dybde i det. Du har bidraget med meget visdom i Danmark og i areaet.

 

Du er en god ven og en god samtale partner. 

 

Og så kan vi bede sammen. Det er altid betydningsfuldt at der er en åndelige forbindelse. Det har jeg sat stor pris på. Sådan har det altid været, men også i de 8 år i kabinettet.

 

Der er mange ting jeg kan sige - men Keld, jeg vil egentlig gerne sige det ganske enkelt på vegne af en taknemmelig kirke: Tak for din tjeneste som distriktsforstander i den danske årskonference gennem de sidste 8 år. 

 

Gave du får er en skål fra RO, designet af Rebacca Uth. Skålen er en blød trekant, et stærkt symbol på Gud; her ses treklangen af tro, håb og kærlighed! 

Tak for fællesskab og tak for din tjeneste!” 

 

Keld Munk tog herefter ordet med vanlig stille humor: 

“Tak for ordene. Man skal lytte til det ens biskop sige. MAa skal også tro på det, selvom det kan være svært. 

 

Det er rigtigt at jeg har to øren og én mund. 

 

Lederskab er noget, man får givet. Det er givet mig af. Christian har selvfølgelig udnævnt mig, men det er også kirken, der har accepteret det. Det har betydet rigtig meget for mig at lære menighederne at kende - også de personer menighederne består af, deres tro og deres ønske om at dele deres liv med mennesker omkring sig. Det har været rigt og stort. 

Jeg løber ikke skrigende væk. Jeg bærer alle oplevelserne i mit hjerte og med stor taknemmelighed. 

 

Så Thomas (Risager, red.), når du om lidt kommer herop at stå har du noget at glæde dig til.

Tak skal I have!” 

Præsentation af distriktsforstander Thomas Risager

Forbøn for Thomas Risager. Foto: Klaus Hønnicke
Biskop Christian Alsted præsenterer Thomas Risager som ny distriktsforstander. Foto: Anne Thompson

I sin velkomst og præsentation af pastor Thomas Risager sagde biskop Christian Alsted bl.a.: 

 

“Thomas Risager er præst i en dynamisk og inspirerende menighed i Odense. Han er team-orienteret og dygtig til at trække på andre mennesker.

 

Jeg er glad for at kunne inddrage Thomas i distriktsforstandertjenesten i Danmark - men også i areaet (Area er hele det område biskoppen dækker, dvs. Norden og Baltikum, red.) . Du vil opdage, Thomas, at det større fællesskab også er uhyre værdifuldt og lærerigt.

 

At være distriktsforstander er en udsat post. Ikke så længe alt er fint, og man kan træffe de beslutninger, som alle gerne vil have og er enige i. 

 

Men der er også tidspunkter - det kommer i enhver leders tjeneste - hvor man er nødt til at træffe beslutninger, som andre ikke kan forstå, fordi man ikke kan indvie dem i det, der ligger bagved. Eller fordi man ikke kan få dem til at forstå det, der ligger bag. Det er ikke de situationer, hvor det er sjovest at være leder. Men det hører også med.

 

Jeg vil opfordre jer til at bære Thomas i jeres bønner både når han siger det I gerne vil høre men også når han er nødt il at sige det, I ikke har lyst til at høre.” 

 

Efter forbøn for den nye tjeneste, hvor både præster og lægfolk fra forskellige menigheder lagde hænderne på Thomas Risager, tog denne mikrofonen: 

 

“Tak for velkomsten. Den håber jeg, at Jørgen og jeg kan leve op til.

 

Jeg har ingen programerklæring. Jeg har ingen ønske om at være jeres distriktsforstander. (Spredt latter fra forsamlingen.)  Det har jeg faktisk ikke. Men da Christian ringede, vidste jeg, det var rigtigt. Og da så også Mette (Thomas’ kone, red.) også mente, det var rigtigt, ja, så var det sådan.

 

Jeg glæder mig til at arbejde sammen med jer. Jeg ser frem til at lære, hvordan verden ser ud gennem de kollegers øjne jeg skal være sammen med. 

 

Tak for jeres forbøn. Fortsat med den. Det bliver er brug for!”