Jesus i Strandby

Børn fra 1. og 2. klasse i Strandby lærte Jesus bedre at kende på en anderledes skoledag arrangeret i samarbejde mellem Folkekirken og Metodistkirken i Strandby og Elling.

Skrevet af Louise Aaen

Onsdag 6. juni blev en anderledes skoledag for indskolingen på Strandby skole. Alle børn i 1. og 2. klasse var inviteret på bibelløb i byen af Metodistkirken og Folkekirken i Strandby-Elling.

Lærerer og elever kom i løbet af dagen på opdagelse og lærte noget om Jesus ved at møde nogle personer fra Bibelen, som kendte ham. Maria var klar i stalden i Betlehem bag Metodistkirken. Zakæus sad i morbærtræet i parken og ventede. Den blinde Bartimæus lå og tiggede ved Jerikos bymur ved Missionshuset på Agervej. Johannes Døberen delte græshopper ud ved Jordanfloden på Søndre Strand. Peter fortalte om sin fiskefangst ved Galilæas hav på Nord Strand. Den lamme mand hoppede og dansede af glæde på kirkemarken, fordi Jesus  havde sagt til ham, at han skulle rejse sig og gå. Ved korset i Strandby kirke stod en romersk soldat og hjalp børnene med at lave en tornekrans magen til den Jesus fik. Ved klitterne på stranden havde selv Djævelen noget at fortælle om dengang han forgæves udfordrede Jesus til at teste sine superkræfter og tilbede ham. 15 udklædte frivillige fra kirkerne fortalte bibelhistorier og satte aktiviteter igang på posterne. 

Alle mødtes til frokostpause på græsplænen i det skønneste vejr og nød en juice og de chokoladekiks, som mågerne ikke allerede havde nået at snuppe forinden. Løbet sluttede da alle kunne krydse den sidste post af på kortet og gå hjem efter en sjov og lærerig skoledag.

Det er ikke første gang Folkekirken og Metodistkirken laver en anderledes dag for skoleelever. Sidste år var børnene på løb med Moses. 

Mere indhold

Thomas Risager 50 år