Gud tør satse hele butikken

Skrevet af Mathilde Havskov

Hvad er det værd? Sådan lød temaet for MU Påskelejr 2018. 30 unge samledes i snevejr og solskin på Solborgen fra Askeonsdag til Påskedag, til et spændende program spækket med både sjovt og seriøst. 

Temaet lagde an til diskussion om ønsket om at være perfekt, om selvtillid, selvværd og velvære og Guds plads midt i det hele. Vi har snakket om at være ‘den perfekte’ og hvordan det ikke altid føles som om, at man er netop det. 

Lejren har særligt givet anledning til at overveje og gentænke ens forhold til sig selv, ens krav og kritik og liv med Gud. Med besøg fra Bo Depner lærte vi om hvordan Biblen kan guide os til et sundt og frugtbart liv med Gud og Maria Thaarup, vores lejrpræst, viste os hvad Biblen siger om værd og værdi.

Påskeugens begivenheder blev også en væsentlig del af ugens aktiviteter. Langfredag, var en seriøs dag, hvor vi oplevede en sanseberetning om Jesu henrettelse, torturforløb, korsfæstelse og begravelse. Her fik lejrdeltagerne bind for øjnene og lyttede blandt andet til piskesmæld, hammerslag og Pontius Pilatus, der vaskede hænder.

Indimellem alt det seriøse var der masser af tid til spas, sport og leg og påsken bød på både fodbold, yoga, stratego og andagt om bålet, en brandgod aftenunderholdning – ikke at forglemme – film, spil, lækker mad og popkorn.

Vi fejrede Jesu opstandelse med Gudstjeneste og påskeæg og traditionen tro, blev der også tid til en is på Burgerhjørnet.

Årets Påskelejr har taget fat i mange seriøse problematikker som kan opstå i ethvert ungt menneskets liv og her har der været plads til både at grine af en skør Miss Perfect-konkurrence, få strækket kroppen ud under åben himmel og lytte og fortælle om det der kan være svært at sætte ord på.  

Vi blev igen i år bekræftet i hvor dejligt, festligt og vigtigt det er at komme på lejr og møde både nye og gamle venner – det var det hele værd!

Nyheder