Skrevet af Yanmei Maak Bloom

Endelig blev det den tid på året. Den tid, hvor MU-vennerne genforenes og nye venskaber fødes. Den bedste tid på året, ville nogen sige. Og det var netop den bedste tid, der var dette års tema: Dit livs bedste år.

Nytårslejren starter torsdag eftermiddag, og det er dejligt at se både venner og nye ansigter. Som noget nyt, er det en del af de kommende konfirmanders konfirmationsforløb at deltage på lejren de første to dage. Det er en fin måde at blive introduceret til ungdomsmiljøet i metodistkirken, synes jeg. Med ryst-sammen-legene bliver vi introduceret til hinanden, og lejren er for alvor skudt i gang.

Med lækker mad, kokkereret af Kristian Hastrup og Emilie Holm, slush-ice, aftenunderholdning og spillehygge hver aften bliver klokken hurtigt mange.

Temaet ”Dit livs bedste år” bliver anskuet fra alle mulige vinkler; vi har ”Rollatorræs”, hvor vi i hold gennemgår alle livets faser fra baby til teenager, børnefamilie, midaldrende og pensionist på forskellige poster: vi lærer at tale, at gå, at spille petanque og at mundaflæse, når hørelsen siger stop. Adrenalinen sætter sit præg på de unges kroppe og deres gamle sjæle, da Carsten Bjerno er vært i ’Carstens For Vilde Bankospil’.

Anne Thompson fortæller om stress blandt unge, og hvordan man tackler de svære tider i livet, mens konfirmanderne har deres eget program. Dette ledes af Ole Birch og Louise Aaen som snakker med de kommende konfirmander om eksempelvis Guds kærlighed og ligheder og forskelle på hvordan man ser Jesus verden rundt.

Traditionen tro er der morgenradio hver morgen, så man sikres en glædesfyldt start på dagen. Aktiviteter som strandture, lege og ture til Brugsen sørger for at vi får ilt nok til hjernen og holder os friske.

Udklædningerne til dette års tema er helt personlige, da temaet forstås på forskellig vis. For hvornår er ’Dit livs bedste år’? For nogen er det en helt speciel dag i deres liv. For andre er det en periode, der er helt særlig, mens andre tolker temaet som en tid de forestiller sig er den bedste. De forskellige fortolkninger giver selvfølgelige sjove, kreative udklædninger og ikke mindst anledning til mange spændende samtaler.

Efter en afslappende nytårsdag, der blandt andet byder på lækker brunch til syvsovertid og filmmaraton, kommer dagen, som markerer afslutningen på nytårslejren 2017/18 – og ikke mindst begyndelsen på virkelighedens 2018. Denne dag er vi sentimentale og kigger på alle de minder, der blev dokumenteret med kamera, som vi har skabt på en lille uges tid.

Farvel og tak for denne gang. Vi ses til næste nytårslejr!