Det siger de … om ferie på Framnäs

Fra en morgenandagt i 2016 ved Klaus Hønnicke

”Der findes 3 forskellige typer af tid. Der er Kronos tid, som kan måles på en urskive og som hakkes i mange små stykker, når vi laver aftaler og planlægger gøremål i løbet af en lang dag. (I den græske mytologi blev Kronos hakket i stykker af sin søn Zeus) Der er Kairos tid, som er de smukke øjeblikke, hvor vi mærker Guds nærvær, som en hånd, der stryger mod en kind. (Kairos, det gunstige øjeblik eller det rette tidspunkt, blev tilbedt på Olympen ved indgangen til løbebanen) Så er der Framnäs tid, som er den tid vi alle ser frem til hele året, når tiden går i stå, og en lang række velsignelser står i kø for at omfavne os.”

Louise Aaen, Strandby:

”Jeg troede ikke, at jeg var typen, der gør det samme år efter år i min ferie. Men det er jeg blevet. Mine børn kræver, at vi tager på Framnäs hvert år, og jeg stritter ikke imod. Framnäs er et sted, hvor jeg oplever at vende tilbage til det inderste og inderlige, de enkle ting, der gør mig glad. Familie, venner, god mad, motion, spil, samtaler, svømning, slik, smuk natur, afslapning og refleksion. What’s not to like!

Mille, 2 år: ”Mor, vær stille. Græshopperne siger shyyyy. Derhjemme siger græshopperne ikke noget.”

Bøn:

Hvil i mig. Bliv stille i min kærlighed. Bliv stærk i min kraft

Mads Steen Højland, København
”Jeg tror, at det var i år 2008, jeg var der for første gang, og jeg har været der hvert eneste år lige siden. For mig er det ikke en rigtig sommer uden, at jeg har været på Framnäs. Jeg elsker at komme der, fordi jeg føler, at jeg er del af en stor Framnäs familie. Det ser ikke ud af meget, når man køre ind på området, men lige så snart, at jeg har smidt tasken på værelset kan jeg ånde lettet op og føle mig hjemme. Der er en lækker sø, og familien Triel har alt det sjove legetøj med, som for eksempel vandski og speedbåd. Man kan også mærke, at personalets glæde ved at være der igen i år, er stor, og det betyder meget. De er jo også en stor del af fællesskabet. Og sidst men ikke mindst Mats og familien der sørger for, at vi aldrig er sultne. Alt det og mere til gør, at jeg altid glæder mig til at komme igen til næste sommer.”

Tilmeld dig ferie på Framnäs her

Fakta

Sommerferie på Framnäs

Framnäs er ægte svensk landidyl. Det er et kursuscenter og feriested, ejet af Metodistkirken i Sverige og åbent for alle. Beliggende på et næs ved søen Ören, omkring 30 km nord for Jönköping, godt gemt af vejen fra al stress og larm og omgivet af svensk natur. Bygningerne består af hovedbygning og spisebygning, samt flere hytter, hvor man kan booke sig ind og bo i “dansker-ugerne” 28-30. En Framnäs uge består af den mængde aktivitet eller afslapning, som man selv ønsker. Spisetiderne følger gammel svensk tradition med to hovedmåltider om dagen, men har man lyst til at tage på udflugt med madkurv, så giver man blot besked i køkkenet. Der er kanoer til fri afbenyttelse, og der er rig mulighed for at bade i søen eller dyrke sport indendørs eller udendørs. Der arrangeres duathlon, vandrutschebane og lejrbål i løbet af ugen. Dagen begynder med familieandagt, der er med til at skabe værdifulde rammer omkring ferien. Med masser af fællesskab – og med den fantastiske natur lige udenfor døren – er der masser at takke for hver eneste morgen. Læs mere på facebook, hvor Framnäs har sin egen gruppe med fotos fra de sidste år og flere praktiske oplysninger.

Her kan du tilmelde dig ferie på Framnäs